Bröllop på Monte Isola i Lombardy, Italien

Erika + Bernhard
2018.06.23

När jag fick meddelandet som att få fotografera ett bröllop i norra Italien kändes det overkligt. Erika och Bernhard berättade om sina planer och det lät som en saga. Precis så var deras bröllopshelg på midsommar, i juni, i Norra Italien, på Monte Isola.

Vi kom till ön sent på kvällen och togs med båt över till ön från fastlandet och det glimmade från alla fönster ut över vattnet på sjön. Vi gick uppför berget mot Castello Oldofredi där Erika och Bernhard hade välkomstmingel för sina gäster. Det bjöds på bubbel och chark och allt i skenet av massvis med ljusslingor upphissade i olivträden. Helgen som kom var i kärlekens tecken, gästerna lärde känna varandra närmre och det märktes hur älskade brudparet var. Nu tänker jag att vi ska titta på bilder istället för att prata så följ med! ↓

rynefelt_erikabernhard_0752.jpg
dyptik9.jpg
rynefelt_erikabernhard_1016-2.jpg
rynefelt_erikabernhard_0973.jpg
dyptik1.jpg

Förberedelserna var igång! Bruden Erika ordnade håret på fastlandet och förberedde sig tillsammans med sina tärnor på kastellet. Nog är lunch viktigt på en så stor dag!

rynefelt_erikabernhard_1027-2.jpg
dyptik3.jpg
dyptik2.jpg

Herrarna höll till en våning ner och deras förberedelser gick aningen snabbare. Bernhard hade en fantastisk detalj i form av ett gammalt fickur. Det är de små detaljerna som gör stilen på ett bröllop verkligen.

rynefelt_erikabernhard_1023.jpg
dyptik4.jpg
dyptik5.jpg

Klänningen åkte på och det gick inte att inte fotografera Erika i samma magiska sal som herrarna gjort sig i iordning i. De höga italienska fönsterna med gröna detaljer tillsammans med brudbuketten skapade gåshud. Här någonstans började det närma sig vigsel och nervositeten spred sig bland gäster och förmodligen litegrann hos brudparet.

rynefelt_erikabernhard_1098.jpg
dyptik6.jpg
rynefelt_erikabernhard_1331-2.jpg
rynefelt_erikabernhard_1422.jpg
dyprik8.jpg
dyptik7.jpg
rynefelt_erikabernhard_1604-2.jpg

Om ni någon gång står och funderar på om ni ska gifta er utomhus, även om det är i Sverige, gör det! Det här var med handen på hjärtat den vackraste vigsel jag fotograferat och det rann tårar bakom linsen. Utsikten över sjön Isea gjorde det inte bättre precis, magiskt.

rynefelt_erikabernhard_1812.jpg
rynefelt_erikabernhard_1950.jpg
rynefelt_erikabernhard_2203.jpg
dyptik10.jpg
rynefelt_erikabernhard_2351.jpg
rynefelt_erikabernhard_2414.jpg
dyptik11.jpg
rynefelt_erikabernhard_2366-2.jpg
rynefelt_erikabernhard_2395-2.jpg
rynefelt_erikabernhard_2361.jpg
rynefelt_erikabernhard_2322.jpg
dyptik12.jpg

Efter vigseln smög vi ner mot hamnen där det pågick en italiensk kärleksfestival. Italienare ropade grattis till Erika och Bernhard och det lyste kring dem. Vi tog bröllopsporträtten på en brygga när solen började lägga sig en aning. Att få den italienska miljön med ett strålande brudpar är inte fy skam.

dyptik14.jpg
rynefelt_erikabernhard_2767-2.jpg
rynefelt_erikabernhard_2734.jpg
rynefelt_erikabernhard_2949.jpg
dyptik13.jpg

Dag gick till kväll och det var tårar, skratt och dans. Gästerna höll tal med italienska bergen som kuliss och någonstans där insåg lilla jag att det här bröllopet kommer jag aldrig glömma. Tack snälla Erika och Bernhard för att ni valde mig som bröllopsfotograf, tack för att ni bjöd med mig på er dag och lät mig föreviga början på resten av era liv. ♡